Δευ. - Παρ.: 9:00 - 18:00
Σαβ.-Κυρ. 9:00 - 14:00
+30 215 0000 215
Τηλέφωνο
Ελ. Βενιζέλου 194, 17676 Αθήνα
Διεύθυνση

News & Blog

Διαθέσιμη από σήμερα η Alpha11 της έκδοσης Joomla 4

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η ενδέκατη Joomla 4.0 Alpha έκδοση δημοσιεύθηκε σήμερα, 19 Αυγούστου 2019.

Πού χρησιμεύει η έκδοση αυτή;

Δυο είναι οι σημαντικότεροι στόχοι των εκδόσεων Alpha: 

  • Παρέχουν στους προγραμματιστές τη βάση για να δοκιμάσουν τις επεκτάσεις τους και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα πολύ πριν τη δημοσίευση της τελικής έκδοσης.
  • Δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ανακαλύψουν τις νέες λειτουργίες που εισάγονται στο Joomla 4.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις αλλαγές στη Joomla Core library που θα φέρει η έκδοση Joomla 4.0.0. Κάποιες από αυτές τις αλλαγές απαιτούν μικρές τροποποιήσεις στις επεκτάσεις. Για έναν πλήρη κατάλογο των πιθανών θεμάτων ασυμβατότητας της έκδοσης 4.0 με προηγούμενες εκδόσεις, μπορείτε να συμβουλευθείτε τη σχετική δημοσίευση στον ιστότοπο τεκμηρίωσης του joomla Πιθανά θέματα συμβατότητας του Joomla 4.0

Μεταφόρτωση του Joomla 4.0 Alpha 11

Για να χρησιμοποιήσετε την τελευταία εκδοχή του joomla 4, είναι καλό να χρησιμοποιείτε τα πακέτα nightly build (που ενημερώνονται κάθε βράδυ).

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστότοπο Joomla για δοκιμή στη διεύθυνση launch.joomla.org

Φυσικά, πάντα να έχετε στο νου σας ότι πρόκειται για Alpha έκδοση που χρησιμεύει μόνο για δοκιμή και, σε καμιά περίπτωση, για ενεργό ιστότοπο.

Τι καινούριο υπάρχει στο Joomla 4?

Είναι επιλογή μας να κάνουμε την επόμενη γενιά του Joomla όσο καλύτερη γίνεται. Το Joomla 4 θα είναι εξαιρετικά απλό και εύχρηστο, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό σύστημα για ανάπτυξη εφαρμογών.
Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις που θα έχει η έκδοση 4 του Joomla:

  • Μια πιο καθαρή και ισχυρότερη βάση κώδικα. Με την αφαίρεση των υπολειπόμενων λειτουργιών από το Joomla 3.x και τη χρήση PHP namespaces που επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν πιο ισχυρές και πρωτοποριακές εφαρμογές από ποτέ
  • Γρήγορη εγκατάσταση του Joomla. Ευκολότερη, ταχύτερη και πιο φιλική προς το χρήστη διαδικασία εγκατάστασης
  • Ανανεωμένες διεπαφές χρήστη (backend και frontend) για την παροχή νέας και βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη.
  • Το διαδίκτυο είναι για όλους. Στοχεύουμε να διασφαλίσουμε ότι τα πρότυπα είναι προσβάσιμα (Επίπεδο ΑΑ του WCAG 2.1)
  • Ενσωμάτωση της δύναμης του Joomla Framework στο CMS
  • Μια πλήρως ανακατασκευασμένη Διαχείριση Πολυμέσων, με μια πιο καθαρή διεπαφή χρήστη και νέες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας
  • Μια νέα ροή εργασιών δημοσίευσης για τη διαχείριση των κειμένων σας με έναν προηγμένο και προσαρμόσιμο τρόπο
  • Νέες λειτουργίες ασφάλειας, όπως υποστήριξη για prepared SQL statements
  • Υπηρεσίες Web για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας σε άλλους ιστότοπους
  • Ένα ενισχυμένο σύστημα αποστολής συμβάντων
  • Δημιουργημένη εκ νέου εφαρμογή για διεπαφή γραμμής εντολών (CLI)
  • Και πολλά άλλα!!

Σε τι διαφέρει η Alpha 11 από την Alpha 10;

Joomla 4 Alpha 11 περιέχει

  • την επίλυση αρκετών δυσλειτουργιών της Alpha 10
  • την ενσωμάτωση δυνατοτήτων των εκδόσεων Joomla 3.9.5 και 3.9.6.
  • ένα νέο backend template, που βελτιώνει την εμπειρία χρήση κατά τη διαχείριση και διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη χρήση σε smartphones
  • το Joomla 4 μπορεί πλέον να αναβαθμιστεί από το Joomla 3.9 και νεότερο. Ενώ υπάρχουν ακόμα μηνύματα σφάλματος που εμφανίζονται κατά την αναβάθμιση, η διαδικασία είναι τώρα λειτουργική.
  • νέες εντολές CLI κατά τη διαδικασία δημιουργίας χρήστη

Σϋμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Production Department, τροποποιήθηκαν οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις για το Joomla 4:

  • PHP 7.2
  • MySQL 5.6
  • PostgreSQL 11.0
  • Ελάχιστη έκδοση του browser ορίστηκε στο n-2
  • Δεν υποστηρίζεται πλέον ο Internet Explorer

Αυτές οι απαιτήσεις μπορολυν να τροποποιηθούν κατά τη διάρκεια ζωής του Joomla 4 αν κριθεί απαραίτητο.

Όλες οι αλλαγές από την Alpha 10 στην Alpha 11 παρουσιάζονται στο GitHub.

Στη συγκεκριμένη φάση ανάπτυξης χρειάζονται 2 επιτυχείς δοκιμές σε κάθε pull request πριν ενσωματωθεί στην εφαρμογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

  • Όλες οι βελτιώσεις και επιλύσεις λαθών (bug fixes) της τρέχουσας έκδοσης του joomla θα ενσωματωθούν στην έκδοση 4. Ως τώρα, έχουν ενσωματωθεί οι βελτιώσεις της έκδοσης 3.9.6

Τι χρειάζεται να γίνει επιπλέον για να φθάσουμε στην έκδοση Beta;

Ας δούμε, σε συντομία, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δουλειά για τις σημαντικότερες δυνατότητες της έκδοσης 4:

Σύμφωνα με την στρατηγική ανάπτυξης του Joomla, η έκδοση beta είναι πλήρης, σε ότι αφορά τις δυνατότητες και τις λειτουργίες, αλλά δεν θεωρείται επαρκής για περιβάλλοντα παραγωγής
Η beta έκδοση πρέπει να δοκιμαστεί διεξοδικά για δυσλειτουργίες, προβλήματα ασφάλειας και σταθερότητας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την στρατηγική ανάπτυξης που έχει το Joomla υιοθετήσει, παρακαλώ διαβάστε αυτό κείμενο

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του Joomla 4;

Για να διασφαλιστεί ότι η έκδοση 4.0 και τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι "έτοιμα για περιβάλλον παραγωγής", χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για δοκιμές εκδόσεων και αναφορές τυχόν σφαλμάτων στο issues.joomla.org.

Μετά την έκδοση beta, θα είμαστε πιο αυστηροί στην ενημέρωση των διαγραμμένων αρχείων και στην τροποποίηση των αλλαγών SQL. Αυτό θα επιτρέψει αναβαθμίσεις μεταξύ Beta / RC και Stable.

Πάνω απ΄ όλα, ζητάμε από τους προγραμματιστές ενργοποιηθούν ακόμη περισσότερο, να αναζητήσουν σφάλματα και να δοκιμάσουν τις επεκτάσεις τους με το Joomla 4.0 και να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Όπως έχει αναφερθεί και στο κείμενο Το 2019 οι εκδόσεις 3.10 και 4, η έκδοση Joomla 3.10 θα είναι η τελευταία από τις εκδόσεις της σειράς Joomla 3.x, και, κυρίως θα πρόκειται για μια έκδοση που θα διευκολύνει τη μεταφορά των ιστοτόπων στην έκδοση Joomla 4.

Μετά από συζήτηση στο Production Department, και σε ένα μέρος εξαιτίας των περιορισμένων πόρων, αποφασίστηκε να εστιάσουμε στη συντομότερη δυνατή δημοσίευση της έκδοσης Joomla 4. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε να να μην υπάρξει άλλη 3.x minor version - εκτός αν πρόκειται για προφανή και αδήριτη ανάγκη. Όλες οι προτάσεις για νέες δυνατότητες θα ενωματωθούν στην έκδοση 4.0

Χρειαζόμαστε εθελοντές

Αναζητούμε UX experts που θα μας βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη στη διαχείριση του joomla 4. Αν μπορείτε να βοηθήσετε, ελάτε σε επαφή με το J4 Backend Template Working Group

Από την πλευρά μας θέλουμε να βοηθήσουμε όσους αφιέρωσαν χρόνο να προετοιμάσουν και να υποβάλλουν έργα που ενσωματώνονται στο Joomla 4.0.

Πότε θα δημοσιευθεί η έκδοση 4;

Η ανάπτυξη του Joomla 4 προχωράει, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους εθελοντές. Υπολογίζουμε ότι η Alpha 12 θα είναι η τελευταία έκδοση της σειράς Alpha και η έκδοση Joomla 4 Beta 1 θα είναι διαθέσιμη μέσα στην Οκτώβριο.
Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, η έκδοση Joomla 4.0 stable δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2019. Θα έχουμε τη δυνατότητα για πιο σαφή προγραμματισμό μόλις φθάσουμε στη φάση της έκδοσης beta, που υπολογίζουμε τον Ιούλιο του 2019.

Ενημερωμένη πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στο project roadmap.

Η δική σας συμμετοχή στπν έλεγχο και αναφορά λαθών θα βοηθήσει στην έγκαιρη διεκπεραίωση του έργου.

Μπορώ να βρω τεκμηρίωση για την έκδοση Joomla 4;

Έχει αρχίσει η δημοσίευση κάποιων tutorials που βοηθούν στη χρήση τουJoomla 4, και έχουμε σχεδιάσει τη δημοσίευση περισσότερων, που θα  εστιάσουν στις αλλαγές που φέρνει η έκδοση Joomla 4. Μπορείτε να βρείτε τα ήδη δημοσιευμένα κείμενα, όπως πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Plugin για το Joomla 4, εδώ.

Ζητάμε  τη βοήθειά σας στον εμπλουτισμό της τεκμηρίωσης για το Joomla 4 στο docs.joomla.org για να βοηθηθούν και να καθοδηγηθούν χρήστες και δημιουργούς επεκτάσεων.

 Να προγραμματίσω αναβάθμιση στο Joomla 4.0;

Το Joomla 4.0 θα είναι η νέα major version του Joomla!. Η έκδοση Joomla 3.10 θα δημοσιευθεί παράλληλα με την έκδοση Joomla 4, ως  η τελευταία minor release του Joomla 3 (διαβάστε το κείμενο Το 2019 οι εκδόσεις 3.10 και 4). Η έκδοση Joomla 3.10 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται 2 χρόνια, ώστε να δοθεί χρόνος για μετάβαση στο Joomla 4 και αναβάθμιση των επεκτάσεων (αν χρειάζεται) ώστε να είναι συμβατά με  το Joomla 4 s. Θα υπάρξουν σχετικές οδηγίες στον ιστότοπο τεκμηρίωσης.

webhosting-design-new222x86.png
We create web products for the help and
growth of your business.

Στόχος μας η επιτυχία σας!

Ραντεβού λοιπόν στην κορυφή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ PORTAL

Email Address:
Password:

.gr domains

καταχωρητής για .gr domains με 
Αρ.Πρωτοκόλλου ΕΕΤΤ W2259/05-10-15
© Copyright 2024 Ipapaki.gr. All Rights Reserved.

Search